Potrebni istraživači/ce za monitoring sprovođenja GREVIO preporuka

2. april 2024.

Udruženje Fenomena raspisalo je konkurs za sprovođenje istraživanja o primeni Instanbulske konvencije i GREVIO preporuka Srbiji. Rok za prijavu je 12. april

Jedna od aktivnosti predviđena Strateškim planom Udruženja Fenomena 2023-2027 “Moć promene i prevencije rodno zasnovane diskriminacije i nasilja u Srbiji” je monitoring sprovođenja GREVIO preporuka Republici Srbiji (2019/2020) i izrada  “izveštaja iz senke” o sprovođenju Istanbulske konvencije u našoj zemlji.

Radi sprovođenja ovih aktivnosti udruženje Fenomena proširuje svoj tim i traži istraživače/ice čiji će zadaci biti:

1.    Istraživanje / monitoring sprovođenja Istanbulske konvencije i GREVIO preporuka Republici Srbiji u periodu između 2020. i 2024. godine, sa posebnim fokusom na:

  • a) deo GREVIO preporuka koje se odnose na unapređenje sistema besplatne pravne pomoći (BPP) u R. Srbiji,

  • b) pružanje odgovora na neka pitanja iz GREVIO evaluacionog upitnika;

 

2.    Izrada preporuka javnoj upravi za unapređenje praktičnih politika.

Ova istraživanja treba uraditi do kraja 2024. godine, procenjeno je da će istraživačima/cama za to biti potrebno oko 35 radnih dana, a maksimalni iznos honorara može biti do 6.300 evra u dinarskoj protivvrednosti. Pravo učešća imaju udruženja, pravna lica, kao i pojedinke/ci koji/e mogu da dokažu da imaju iskustva na sličnom poslu.

Rok za prijavu je 12. april 2024. godine. Osim uobičajenih administrativnih podataka, prijava bi trebalo da sadrži kratki predlog metodologije, primere ranijih autorskioh istraživanja, kontakte tri prethodna poslodavca/naručioca, finansijsku ponudu sa vremenskim rasporedomi izjavu o kvalifikovanosti ponuđača.

Detalje o ovom konkursu možete saznati na stranici Poziv za stručne saradnike/ce -<br/>Monitoring primene GREVIO preporuka — Fenomena. Na stranici možete preuzeti i neophodne obrasce za prijavu i ponudu.

Udruženje Fenomena se raduje budućoj saradnji sa onima koji/e budu izabrani/e za istraživanje sprovođenja Istanbulske konvencije i GREVIO preporuka!

Previous
Previous

Ako ste mladi i motivisani za društveni aktivizam – ovo je prilika za vas!

Next
Next

Od komunikacije do evakuacije– Obuka u 3 srednje škole za smanjenje rizika od katasrtofa